СЕРВІСИ МАЙБУТНЬОГО - “ПЕНСІЙНИЙ КАЛЬКУЛЯТОР” ТА “ЕЛЕКТРОННА ТРУДОВА КНИЖКА”
опубліковано 03 листопада 2020 року о 15:05

Дніпровський приміський відділ обслуговування громадян (сервісний центр) управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області повідомляє, що онлайн-сервіси — це найефективніший варіант доступу до комплексу послуг, які людина може отримати на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України швидко та не покидаючи домівку.

Пенсійним фондом України запроваджено нові онлайн-сервіси: “Пенсійний калькулятор” - дає змогу самостійно обчислити розмір майбутньої пенсії та “Електронна трудова книжка” - дає право кожній застрахованій особі вести облік трудової діяльності в електронній формі.

“Пенсійний калькулятор”- це онлайн-послуга для майбутніх пенсіонерів. Результати попереднього розрахунку пенсії зберігаються в особистому кабінеті користувача на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України і доступні для перегляду в будь-який час.

Для того щоб “Пенсійний калькулятор” спрацював, потрібно увести всі періоди роботи відповідно до записів у трудовій книжці, вказуючи дату зарахування і дату звільнення. За результатами розрахунку на перегляд надається сума розрахованої пенсії та формується протокол, який містить інформацію про всі складові такого розрахунку (індивідуальні коефіцієнти, помісячний розрахунок заробітної плати та страхового стажу тощо).

Даний сервіс розраховує умовний розмір пенсії, котрий може бути призначено людині після досягнення пенсійного віку зважаючи на рівень зарплати, який у неї визначено на час розрахунку та за умови що весь час до призначення пенсії особа працюватиме офіційно. “Пенсійний калькулятор” дає змогу визначити  ймовірний вік виходу на пенсію з урахуванням можливого набутого стажу (у 60, 63 чи 65 років).

Сервіс “Електронна трудова книжка” виконує одразу кілька функцій: збереження інформації та неможливість пошкодження чи подальшої фальсифікації будь-яких даних або внесення недостовірних відомостей. На основі відомостей з електронної трудової книжки можна користуватись іншими послугами.

У «Електронній трудовій книжці» інформація відображається про всі трудові відносини працівника за даними звітних відомостей роботодавця та міститься інформація про сплачені страхові внески з 1998-2000 року.

Даний зручний сервіс дає змогу громадянам дізнаватися детальну інформацію про свою трудову діяльність, а також про сплачені страхові внески. У разі втрати паперової трудової книжки не потрібно витрачати час на відновлення даних, адже вони будуть збережені в електронному форматі.

Для того щоб інформацію про трудову діяльність до 1998-2000 року було внесено в електронний варіант трудової книжки застрахованим особам та роботодавцям необхідно подати дану інформацію до вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України у вигляді сканованих копій паперових документів, засвідчених кваліфікованим електронним підписом.

Після оцифровування всієї трудової книжки та настання пенсійного віку у застрахованої особи з’явиться можливість автоматичного призначення пенсії, без особистого звернення до установ Фонду.


 

Начальник Дніпровського приміського

відділу обслуговування громадян

(сервісний центр)

управління обслуговування громадян

ГУ ПФУ в Дніпропетровській області                                               В. ПІДОДВІРНА

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux