Одним із напрямків пробації є волонтерська діяльність, яка здійснюється відповідно до Закону України «Про волонтерську діяльність».
опубліковано 11 серпня 2022 року о 14:44


 

Відповідно до ст. 20 Закону України «Про пробацію» від 15.02.2015, одним із напрямків пробації є волонтерська діяльність, яка здійснюється відповідно до Закону України «Про волонтерську діяльність».

Основним завданням волонтерів пробації є сприяння органу пробації у здійсненні нагляду за засудженими та проведенні з ними соціально-виховної роботи, під керівництвом персоналу органу пробації.

Відповідно до розділу II Положення про організацію діяльності волонтерів пробації, затвердженого наказом Міністерства юстиції України 17.01.2017 р. № 98/5, волонтерська діяльність, пов’язана з пробацією, здійснюється волонтерами пробації за такими напрямками:

сприяння уповноваженим органам з питань пробації у здійсненні наглядових заходів за місцем роботи та навчання суб’єктів пробації;

участь у проведенні соціально-виховної роботи із суб’єктами пробації;

участь у складанні та реалізації індивідуальних планів роботи із суб’єктами пробації;

участь у проведенні індивідуально-профілактичної роботи із суб’єктами пробації;

надання консультативної, психологічної та інших видів допомоги суб’єктам пробації;

сприяння у працевлаштуванні суб’єктів пробації, залученні їх до навчання, виховних заходів та соціально корисної діяльності;

сприяння у реалізації пробаційних програм стосовно суб’єктів пробації, звільнених від відбування покарання з випробуванням;

участь у реалізації інших заходів, спрямованих на виправлення суб’єктів пробації та запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень.

Діяльність волонтерів пробації, пов’язана із здійсненням наглядових заходів за дотриманням суб’єктами пробації обов’язків, визначених законом та покладених на них рішенням суду, передбачає участь у:

перевірці суб’єктів пробації за місцем роботи або навчання;

перевірці виконання обов’язків, покладених рішенням суду на осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням;

перевірці достовірності поважних причин, що обумовили неявку суб’єктів пробації до уповноваженого органу з питань пробації в призначений строк;

заходах, пов’язаних з початковим розшуком суб’єктів пробації, місце знаходження яких не відоме.

До волонтерської діяльності, пов’язаної з пробацією, не залучаються особи, які мають непогашену чи не зняту в установленому законом порядку судимість, а також особи, які раніше були виключені уповноваженим органом з питань пробації зі складу волонтерів пробації через допущення дій і вчинків, які негативно вплинули на репутацію волонтера пробації, уповноваженого органу з питань пробації, порушили права суб’єктів пробації.

На сьогоднішній день у Дніпровському районному відділі м. Дніпра відсутні волонтери пробації, які б сприяли органу пробації у здійсненні нагляду за засудженими до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та проведенні з ними соціально-виховної роботи.

Дніпровський районний відділ міста Дніпра філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області, запрошує до співпраці небайдужих громадян в якості волонтерів пробації, за додатковою інформацією звертатися за адресою: Дніпровський район, смт Слобожанське, вулиця Василя Сухомлинського, 42, 3 під’їзд, кабінет № 1.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux